De Veluwse Cantorij zoekt dirigent

Goed koor zoekt een uitstekende dirigent.

 

Muziekkring De Veluwse Cantorij uit Apeldoorn zoekt een dirigent die medio/eind oktober 2022 het stokje kan overnemen van Erik Korterink, onze huidige dirigent.

Wie zijn wij?

De Veluwse Cantorij is een gerenommeerd kamerkoor in Apeldoorn (Gelderland), dat werken uitvoert uit de renaissance, barok en romantiek, maar ook de moderne componisten niet schuwt; Schütz of Mozart  kan op het programma staan maar ook Pärt of Mäntyjärvi. Het koor bestaat uit 22 gevorderde zangers, die thuis het repertoire instuderen. De repetities op de maandagavond zijn bedoeld om samen toe te komen aan muziek maken. Luisteren wordt daarbij hoger gewaardeerd dan pogingen om te schitteren binnen het koor of de eigen stemgroep. Buiten de wekelijkse repetities wordt gewerkt aan stemvorming bij een zangpedagoge. Het koor heeft inmiddels een lange geschiedenis en daarmee ook een hechte kern van mensen die vaak al wat langer mee doen. Rond die vaste kern is er een beperkte schil van  projectzangers.

Wie ben jij?

Je bent als persoon zowel bevlogen als weloverwogen, je bent gepassioneerd voor muziek. Je hebt een gedegen muzikale opleiding genoten, niet in de laatste plaats op het terrein van
koordirectie. Je bent daarbij in staat zowel het koor als een eventueel begeleidingsensemble tot hun recht te laten komen tijdens een concert. Je vindt het zingen van de juiste noten en het treffen van de zuivere toon belangrijk, maar wellicht nog belangrijker is jouw interpretatie van de muzikale compositie. Je weet van daaruit nuances aan te brengen in een werk en je weet een koor zo te motiveren dat het die nuances ook hoorbaar maakt. Je hebt oog voor de grenzen van een amateurkoor, maar vooral ook voor de mogelijkheden ervan. Je gelooft in een koor met ambitie en voldoende uitdaging voor de zangers. Je neemt daarbij liever een berekend risico, dan dat je kiest voor een minder aansprekende maar foutloze uitvoering. Jouw didactische, sociale, creatieve en zang-technische vaardigheden zijn onmisbaar om het koor te coachen bij de studie. Je zorgt daarbij voor een duidelijke planning, zodat het koor weet wat het moet doen. Met je brede repertoirekennis weet je in overleg met het koor interessante concertprogramma’s samen te stellen.

Hoe verder?

Herken jij je in de voorgaande tekst en lijkt het je interessant om nader kennis te maken?
Dan zien we graag je korte motivatie en CV tegemoet. Stuur je gegevens voor 15 juli 2022 naar onze voorzitter Luuk Miedema, email dirigent@luukmiedema.nl.