Dirigent

 

ERIK KORTERINK

Erik Korterink is sinds een 2019 de jonge ambitieuze dirigent van de Veluwse Cantorij. In 2021 studeerde hij cum laude af aan het conservatorium in Zwolle. Zijn aanpak stelt de zangers van Veluwse Cantorij voor nieuwe muzikale uitdagingen en biedt het koor stimulansen om ervaren zangers aan zich te binden.

Hij werd geboren op 17 oktober 1992 in Rouveen. Op 9-jarige leeftijd begon hij met pianospelen en volgde hij lessen bij Harm Hoeve. Later vervolgde hij zijn pianolessen bij Tjako van Schie. In 2015 is Erik Korterink afgestudeerd als Docent Muziek (schoolmuziek) aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Hij heeft daar o.a. lessen gevolgd bij Steven Faber (piano), Heike Rowold (zang) en Kees Stolwijk (koordirectie). Momenteel studeert hij hoofdvak koordirectie bij Klaas Stok, minor orkestdirectie bij Joost Smeets en zang bij Harry van Berne. 

Hij is momenteel werkzaam als muziekdocent op het Greijdanus College in Zwolle. Daarnaast is hij als docent verbonden aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle, waar hij bij de opleiding “Docent Muziek” lesgeeft in slagtechniek en vocaal musiceren. Verder is hij dirigent van jongerenkoor ‘Alemet’ en het kerkkoor ‘Aquino’ in de Dominicanenkerk in Zwolle. Regelmatig begeleidt Erik als pianist diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Ook geeft hij privé-pianolessen.