Dirigent

 

UITZWAAIEN

Een concertprogramma met als thema ontheemding, weggaan, loslaten… Met dat programma neem ik afscheid van de Veluwse Cantorij. De teksten van de liederen hebben mij de afgelopen weken regelmatig geraakt. Weggaan is zelfs hier en nu niet makkelijk. Het vertrouwde loslaten: als koor en dirigent weten we wat we aan elkaar hebben en wat we samen kunnen. Van een nieuwe uitdaging weet je nog niet wat het je brengt…

Ik kijk terug op een fijne tijd bij de Veluwse Cantorij met stevige repetities, inspirerende muziek en mooie concerten. Helaas ook jaren met tegenslag door corona, waarin we desondanks met energie en enthousiasme hebben gewerkt aan o.a. het Gloria van Vivaldi! Chapeau! Leden, bestuur, muziekcommissie , toehoorders, maar ook materiële zaken als fraai verzorgde posters en programmaboekjes hebben mij gestimuleerd om samen tot interessante programma’s en mooie muziek te komen en om met plezier de Veluwse Cantorij te dirigeren.

Ook u als publiek wil ik hartelijk danken voor de support. Als koor en dirigent genieten we samen van de muziek, maar het is nog leuker als er publiek met ons meegeniet. Uit alle windstreken en in weer en wind kwam u naar onze concerten! Hartelijk dank!

Ik wens het koor, de leden en u als publiek nog heel veel mooie muzikale activiteiten, concerten, zang- en luisterplezier!

Erik Korterink