Koor

Muziekkring De Veluwse Cantorij bestaat sinds 1971 en is een kamerkoor met op dit moment een twintigtal gevorderde amateurzangers die samen mooie muziek willen maken. We vinden kwaliteit en koorklank belangrijk, maar zeker ook plezier en gezelligheid. Het koor staat sinds februari 2019 onder leiding van Erik Korterink.

Ons repertoire bestaat uit wereldlijke en geestelijke klassieke muziek uit alle tijden, van Renaissance en Barok tot en met moderne composities. In onze concerten worden meestal a capella werken afgewisseld met stukken waarbij instrumentalisten en/of solisten meedoen.

We geven een aantal concerten per jaar, in ieder geval een in het voorjaar en een in het najaar. Onze eerstvolgende concerten vindt u hier.

Daarnaast  worden we regelmatig uitgenodigd voor kleinere optredens, bv tijdens Open Monumentendag. In april 2018 heeft de Veluwse Cantorij meegedaan aan een project van de Arnhemse theatergroep “De Plaats”. Lees hier meer.

Waaraan dankt de Veluwse Cantorij haar naam?

De eerste dirigent van de Veluwse Cantorij was Maarten Kooy. Hij was tevens de dirigent van Muziekkring de Nederlandse Cantorij. Ons koor is toen Muziekkring de Veluwse Cantorij genoemd. Aanvankelijk was het de bedoeling ook een instrumentaal ensemble te vormen. Dat is echter nooit gerealiseerd.

Sopranen

Wilma de Bruijn
Marion Koens
Berlinda Lentink
Christa Oostenrijk
Carin Reinders

Alten

Inge van der Blij
Netty Heij
Patricia van Iersel
Ineke de Jong
Brenda Stoffer
Klaaske de Vos

Tenoren

Sjoerd de Haan
Henri van Well
Louw Talstra

Bassen

Roel de Haan
Rob de Jong
Ton van de Kraats
Luuk Miedema
Arjan Verboom