Koor

Muziekkring De Veluwse Cantorij bestaat sinds 1971 en is een kamerkoor met op dit moment circa 20 gevorderde amateurzangers die samen mooie muziek willen maken. We vinden kwaliteit en koorklank belangrijk, maar zeker ook plezier en gezelligheid. Het koor staat sinds november 2022 onder leiding van Loes Egbers.

Ons repertoire bestaat uit wereldlijke en geestelijke klassieke muziek uit alle tijden, van Renaissance en Barok tot en met moderne composities. In onze concerten worden meestal a capella werken afgewisseld met stukken waarbij instrumentalisten en/of solisten meedoen.

We geven een aantal concerten per jaar, in ieder geval een in het voorjaar en een in het najaar. Alles over onze concerten vindt u hier.

Daarnaast  worden we regelmatig uitgenodigd voor kleinere optredens, bv tijdens Open Monumentendag. In maart 2022 hebben wij ons 50 jarig bestaan gevierd met een prachtig concert. Zie voor meer informatie hier.

 

Waaraan dankt de Veluwse Cantorij haar naam?

De eerste dirigent van de Veluwse Cantorij was Maarten Kooy. Hij was tevens de dirigent van Muziekkring de Nederlandse Cantorij. Ons koor is toen Muziekkring de Veluwse Cantorij genoemd. Aanvankelijk was het de bedoeling ook een instrumentaal ensemble te vormen. Dat is echter nooit gerealiseerd.

Sopranen

Wilma de Bruijn
Marion Koens
Berlinda Lentink
Christa Oostenrijk
Carin Reinders

Alten

Inge van der Blij
Anne Engelen
Netty Heij
Patricia van Iersel
Brenda Stoffer

Tenoren

Frans ten Cate
Sjoerd de Haan
Henri van Well
Louw Talstra

Bassen

Roel de Haan
Ton van de Kraats
Luuk Miedema
Kees Mos
Arjan Verboom