Zaterdag 26 maart 2022 om 20:00 uur Onze Lieve Vrouwekerk in Apeldoorn

Een korte impressie van het concert vindt u hier

De Veluwse Cantorij viert feest met energieke muziek, een sprankelend Barokensemble, solisten en -naar verwachting- een enthousiast publiek!

Meer dan 50 jaar bestaat het kamerkoor De Veluwse Cantorij. Helaas werd het jubileumjaar gefrustreerd door de coronapandemie. Maar nu het weer kán, pakt het koor ook meteen uit met een feestelijk concert!

Mede dankzij een financiële bijdrage via de Apeldoornse Projectenregeling Cultuur viert het koor, samen met het Barokensemble Eik en Linde en een viertal solisten, met dit bijzondere concert allereerst de inspirerende en verbindende functie van muziek. Daarnaast markeert de muziekuitvoering op feestelijke wijze het feit dat De Veluwse Cantorij al meer dan 50 jaar met verve bijdraagt aan de koormuziek in Apeldoorn!

Het ‘Gloria in D’ van Antonio Vivaldi is het centrale werk van dit concert. ‘Gloria’ is van ouds een religieuze lofzang, en is nu ook te beschouwen als uitroep van vrolijkheid! Naast dit bekende ‘Gloria’ klinken het expressieve ‘Laudate Jehovam omnes gentes’ van Georg Philipp Telemann, het prachtige ‘Magnificat’ van Francesco Durante, afgewisseld met twee korte bezinnende werken van Johann Michael Bach.

Met Eik en Linde uit Amsterdam haalt de Veluwse Cantorij een gerenommeerd orkest naar Apeldoorn. Deze professionele Barokmusici voeren de muziek bij voorkeur uit op authentieke instrumenten of kopieën daarvan.