Zaterdag 13 november 2021 om 20:00 uur Onze Lieve Vrouwe Kerk in Apeldoorn

Het thema van het concert is ‘Stemning’ en er zullen veel werken centraal staan waar het gaat over de natuur. Stemning… we hopen dat u meegenomen zult worden door de verschillende stemmingen.
We hebben de zomer gehad, de natuur ademt weer uit en toont zich in vele vormen en kleuren. Talrijke componisten lieten zich hierdoor inspireren en graag presenteren wij u hieruit een selectie van verschillende werken.

Light of my soul is een compositie van Robert Pearsall.  Dit indrukwekkende zesstemmige madrigaal is een ode aan de polyfone traditie van de renaissance.

In Autumn van Frank Bridge gaat het over de verschillende facetten van de herfst.

Earth Song van de Amerikaanse componist Frank Ticheli is een lied dat gaat over lijden, verscheurd zijn en hoop.

Choral Hymns from the Rig Veda  van Gustav Holst. Het werk bestaat uit vier delen, waarvan u er twee hoort. De teksten zijn afkomstig uit de Rig Veda, canonieke verhalen uit de wereld van goden en mensen van het hindoeïsme. Het zijn lofliederen aan de goden, aanroepingsgezangen en toespelingen op hun mythische daden.

I serhaillets have (in de tuin van de harem) is een compositie van Wilhelm Stenhammar. De tekst is van de Deense dichter en schrijver Jens Peter Jacobsen.

Stemning van de Zweedse componist Wilhelm Peterson-Berger brengt ons bij het thema van ons concert: eveneens een gedicht van Jacobsen prachtig op muziek gezet.

In Nächtens en Sehnsucht horen we hoe Johannes Brahms bij zijn bewerkingen van volksliederen het noten- en klankbeeld weet open te werken en lichter te maken.

Billy Joël schreef in 1983 And so it goes. Vanavond kunt u het horen in een arrangement van Kirby Shaw, versie voor mannenkoor.

Dirait-on is het laatste lied uit de serie Chansons des Roses van Morten Lauridsen, het enige lied gecomponeerd met piano.

Het slotstuk van de avond is Les Djinns van Gabriel Fauré. En energiek koorwerk, gebaseerd op het gedicht van Victor Hugo over Arabische vuurgeesten, met een belangrijke rol voor de piano.