Zaterdag 29 oktober 15:30 uur Dorpskerk Voorst

Kaarten: voorverkoop €15.00 euro; €17,50 in de kerk. Kinderen tot 12 jaar gratis. Kaarten kunt u hier bestellen.

We zingen een concert met een bijzondere thematiek: ontheemding, vluchten, loslaten, onzekere toekomsten zoeken naar een begaanbaar pad. Een thema dat helaas de praktijk is van de dag: ver weg en steeds dichterbij. Ieder die zijn land, zijn ’thuis’ verlaat, laat veel los: dierbare mensen, plaatsen van betekenis, bekend terrein en vertrouwde gebruiken. Elke stap die je zet maakt een emotie los: verdriet, vragen, zorgen, beloften, (schiet)gebeden, en ook goede herinneringen, hoop, verwachting en vertrouwen.

Er klinkt muziek op de oed door Nazeer Abdulhai (snaarinstrument dat veel gebruikt wordt in het midden-oosten) en stadsdichter Herman Kattemölle draagt aangrijpende en ontroerende gedichten voor over mensen die over de wereld gaan.

De titel van het concert is ontleend aan het a capella-stuk van Dan Forrest. We zingen verder onder anderen werken van Carmen Cavallaro, Ralph Vaughan Williams, Dan Forrest en Arvo Pärt.

Helaas is dit het laatste concert van de Veluwse Cantorij met Erik Korterink als dirigent. We hadden graag samen nog meer mooie muziek willen maken en ontdekken. Tegelijkertijd is het ook goed om je hart te volgen als een nieuwe uitdaging zich aandient. We wensen Erik heel veel succes en alle goeds!